Skip to content

Päätuomaristo

Amie Borgar / Svenska Yle
Svenska Ylen musiikkipäällikkö, vastaa radiokanavien Yle Vegan ja Yle X3M:n musiikkiprofiileista, kanavien ja podcastien soundimaailmoista ja Svenska Ylen muusiikkisisältöjen kehityksestä.
Renaz Ebrahimi / Random Life
Musiikkitoimittaja, radiojuontaja & DJ
Mikko Forstén / Qstock

Qstock-festivaalin perustaja ja ohjelmapäällikkö, Tapahtumakeskus Tullisalin promoottori.
Laura Friman / Toimittaja (free)

Radio Helsingin iltapäiväjuontaja ja toimittaja.

Panu Hattunen / Ilosaarirock

Ilosaarirock-festivaalin promoottori sekä ohjelmapäällikkö Kerubi Rock Klubilla.
Catharina Herlin / Rumba

Rumban musiikkitoimittaja, joka on käsitellyt musiikkia kirjoittamisen kautta virallisissa ja epävirallisemmissa yhteyksissä koko aikuisikänsä – milloin luotaamalla esimerkiksi ug-teknobileitä pitkissä ja polveilevissa blogikirjoituksissa, milloin analysoimalla suomiräppiä asian äärelle heittäytyvissä levyarvioissa. Herlin työskentelee myös kulttuurikeskuksen tiedottajana sekä kustannustoimittajana.
Veli Hämäläinen / Levykauppa Äx

Levykauppahommia vuodesta 98.
Niina Jokiaho / Radio Nova
Radio Novan kanavapäällikkö.
Jani Juntunen / Nelonen Media

Musiikkipäällikkö Nelonen Media radioissa.

Tom Kangas / Musiikin moniottelija

Mellakka Festival-, SHHF- ja Hoodfest-tapahtumien promoottori-/tuotantopäällikkö, Westside Events Oy:n toiminnanjohtaja, AMK-kulttuurituottaja, tapahtuma-alan yrittäjä ja asiantuntija suomalaisella hiphop-kentällä.
Pasi Kostiainen / Toimittaja (free)

Vapaa musiikkitoimittaja (mm. Ilta-Sanomat, Apu).
Johan Lindroos / Radio Suomi & Yle Puhe
Yle Radio Suomen musiikkipäällikkö.
Ilkka Mattila / HS

Musiikkitoimittaja.
Mikko Meriläinen / Soundi & Pop Media
Rocklehti Soundin päätoimittaja.
Mikko Merimaa / Tavastia
Tavastia-klubin ohjelmavastaava.
Jussi Mäntysaari / Nelonen Media
Nelonen Median musiikkipäällikkö.
Mikko Niemelä / Ruisrock
Työskennellyt Ruisrockin parissa vuodesta 2006 lähtien (tuottaja, promoottori ja nykyisin festivaalia järjestävän yhtiön toimitusjohtaja).
Katri Norrlin / YleX
Vuoden toimittajaksi palkittu YleX:n musiikkitoimittaja ja juontaja.
Aki Nuopponen / Inferno & Soundi
Musiikkitoimittaja suuresta rakkaudesta lajiin jo 20 vuoden ajan. Sukeltaa isolla innolla aina musiikin pintaa syvemmälle ja haluaa ymmärtää, miksi artistit tekevät juuri sellaista taidetta kuin he tekevät.
Oskari Onninen / Toimittaja, kriitikko (free)

Vapaa toimittaja ja popkriitikko. (mm. Helsingin Sanomat, Image, Suomen Kuvalehti).

Roberto Rodriguez / YleX
YleX:in musiikkiohjelmien tuottaja ja sijaistava musiikkipäällikkö Roberto Rodriguez siirtyy YleX:lle Bassolta, jossa hän on työskennellyt muun muassa musiikki- ja ohjelmapäällikkönä. Pitkän linjan elektronisen musiikin artisti ja DJ.
Miisa ”Mmiisas” Grekov/ Influencer
Vaikuttaja, sisällöntuottaja ja juontaja.
Kimmo Sainio / Basso & SuomiRäp
Basso & SuomiRäp radiokanavien musiikkipäällikkö. Radiojuontaja, Dj & toimittaja.
Minna Salomaa / Ticketmaster

Ticketmasterilla vuodesta 2021 ja aiemmin työskennellyt laaja-alaisesti musiikki klubeilla sekä tapahtumatuotantojen parissa.

Rainer Savander / Bauer Media / Radio Nova & Radio Nostalgia
Radiotyön parissa vuodesta 1997.
Pietu Sepponen / Sunborn Live
Turkulaisen Sunborn Liven promoottori, joka järjestää Kesärauha-festivaalia, Knotfest Finlandia, lukuisia tapahtumia mm. Turun Logomossa ja Helsingin Kulttuuritalossa sekä toiminut viimeiset kaksi vuotta Lost In Musicin promoottorina. 

Marcus Sjöström / NRJ
NRJ:n ohjelma- ja musiikkipäällikkö,
Juhana Stenbäck / Lippupiste Oy
Juhana on vaikuttanut jo toistakymmentä vuotta kaupallisissa ja talouden vastuurooleissa. Tapahtuma-ala vetänyt häntä tiukasti mukanaan. Juhanalla on vahva ja pitkä kokemus tapahtumabusineksen keskiössä. Hän on monen genren läpiluotaava, puolueeton livemusiikin kannattaja ja juo kahvinsa aina mustana.
Sini Tiainen / Music Content Manager / Qobuz
Vastaa musiikin Hi-Res -suoratoistopalvelu Qobuzin editoriaalisista sisällöistä Pohjoismaissa.
Veronica Verho / Influencer
Tv- ja radiojuontaja (Posse & NRJ) sekä videobloggaaja.
Samuli Väänänen / Spotify
Senior Editor, Spotify. Vastaa Suomen Spotifyn soittolistoista ja musiikillisesta sisällöstä.

Erikoistuomaristot


VUODEN MUSIIKINTEKIJÄ

Aku Toivonen / Suomen Musiikintekijät ry / toiminnanjohtaja (tuomariston puheenjohtaja)
Toiminut musiikkialalla koko ikänsä vähäisiä sivupolkuja lukuun ottamatta. Intohimo on auttaa musiikintekijöitä eteenpäin heidän tavoitteissaan. Jokainen päivä antaa uuden mahdollisuuden tämän intohimon toteuttamiseen.
Lumi Ollila / Suomen Musiikintekijät ry / Yhteisöasiantuntija (tuomariston koordinaattori)
Juristista musiikintekijäksi hypännyt Ollila on työskennellyt osa-aikaisena Musiikintekijöillä miltei 5 vuotta. Loput ajastaan hän käyttää Milou-artistiprojektiinsa sekä muihin musiikkialan hommiin.
Virpi Eroma / Musiikintekijä, artisti
Indie Queeniksi tituleerattu Eroma on yksi Suomen menestyneimpiä independent-artisteja. Hän on toiminut monella tapaa omakustannekentän suunnannäyttäjänä. Ennen soolouraansa Eroma työskenteli vuosia a cappella –musiikin parissa. Taiteellisen työn lisäksi hän on toiminut useissa musiikkialan luottamustehtävissä.
Marja Kortelainen / Creative & Licensing Manager / Warner Chappell Music Finland
Musiikkikustantaja sekä musiikkikustantajien hallituksen jäsen. Viihtynyt alalla pitkään ja saanut kunnian työskennellä monen hienon biisintekijän ja heidän biisiensä parissa niin pop- rock- kuin iskelmäskenessä. Vapaa-ajalla myös intohimoinen musiikin kuluttaja.
Riku Mattila / Tuottaja
Muusikko-tuottaja vuodesta 1978. Tuottanut yli 70 albumia joista useita päällystetty jalometalleilla. Palkittu seitsemällä Emmalla, mm Vuoden Tuottaja 1986, 1987, 2007 ja Kultainen Emma 2021. Työskentelee freelancer tuottajana, artistien mentorina, tuottamisen opettajana (Sibelius Akatemia, Avoin Yliopisto, Metropolia) ja luottamustoimissa mm. Taiken musiikkitoimikunnassa ja Maailman Musiikin Keskuksen hallituksessa.

VUODEN JAZZ

Maria Silvennoinen / Suomen Jazzliitto / Toiminnanjohtaja (tuomariston puheenjohtaja)
Ennen Jazzliiton toiminnanjohtajan pestiä Silvennoinen työskenteli vuodesta 2016 lähtien Budapestissa FinnAgoran kulttuuri- ja viestintäpäällikkönä. Tätä ennen hän toimi mm. viisi vuotta Etnosoi!-festivaalin tuottajana ja tiedottajana sekä artistimanagerina Allegro Artist Managementissa Suomessa ja Berliinissä. Maria on Sibelius-Akatemian Taidehallinnon Arts Management -maisteriohjelmasta valmistunut musiikin maisteri ja filosofian maisteri Helsingin yliopistosta pääaineenaan musiikkitiede.
Jussi Kannaste / Muusikko, pedagogi
Jazzmuusikko, pedagogi ja jazzmusiikin aineryhmän johtaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Emma-palkittu vuonna 2017 yhtyeellä 3TM. Avarakatseinen tiimipelaaja suomalaisella jazzkentällä jo yli 25 vuotta.
Annika Mustonen / Toiminnanjohtaja & muusikko
Kamariorkesteri Avantin (perhevapaalla oleva) toiminnanjohtaja & freelance-muusikko. Musiikki ja usein erityisesti jazz on toiminut punaisena lankana kaikessa ammatillisessa tekemisessäni yli 15 vuoden ajan niin tuottajana, toiminnanjohtajana kuin muusikkonakin.
Måns “dj. Bunuel” Strömberg / Dj / Muusikko / Freelancer
On koko pitkän uransa aikana pysynyt uteliaana ja nälkäisenä, ja on näin ollen kehittänyt dj:n työnkuvaan ja myös rönsyilyt musiikkialalla laajasti eri tekemisten välillä. Ei usko musiikin kategorisointiin vaan hyviin biiseihin joissa tekijän sielu kuuluu.

VUODEN ETNO

Hannu Saha (tuomariston puheenjohtaja)
Kansanmusiikin ja musiikin monitoimija (mm. Kaustinen, Tampereen yliopisto, Sibelius-Akatemia), muusikko, säveltäjä, kulttuurivaikuttaja (mm. Valtion taideneuvosto).
Päivi Ylönen-Viiri
Suomen Kansanmusiikkiliiton toiminnanjohtaja, pelimanni. Hän on toiminut kansanmusiikkialalla aktiivisena moniosaajana jo yli 30 vuotta. Toimii myös espoolaisen JuuriJuhla-RotFest -kansanmusiikkitapahtuman toiminnanjohtajana.
Matti Hakamäki
Kansanmusiikki-instuutin johtaja, muusikko ja musiikkipedagogi, joka toimii ja on toiminut kansanmusiikin ja aineettoman kulttuuriperinnön saralla eri hallinnollisissa toimissa kotimaassa ja kansainvälisillä kentillä.
Tove Djupsjöbacka
Musiikki- ja tanssitoimittaja (free), musiikkitieteilijä, muusikko sekä flamencoasiantuntija. Freelancerina hän on kirjoittanut yli 20 vuoden ajan etenkin kansan- ja maailmanmusiikista moniin lehtiin, erityisesti Hufvudstadsbladetiin.

VUODEN KLASSINEN

Kare Eskola / Musiikkitoimittaja / (tuomariston puheenjohtaja)
Freelancer-musiikkitoimittaja ja -kriitikko, joka työskentelee pääasiassa Yleisradiolle. Hänen omaa ohjelmaansa Välilevyjä on lähetetty YLE Radio 1:ssä vuodesta 2007. Lisäksi hän on mm. toimittanut levykritiikkiohjelmaa Uudet levyt ja ollut mukana käsikirjoittamassa televisiosarjaa Klassinen Suomi.
Pia Antikainen
Freelancer-musiikkitoimittaja, jonka pääasialliset työnantajat ovat Yleisradio ja Helsingin kaupunginorkesteri. Antikainen on toimittanut Yle Radio 1:lle klassisen musiikin ohjelmia laidasta laitaan ja valmistanut Helsingin kaupunginorkesterin käyttöön taiteilijahaastatteluja, lyhytdokumentteja sekä konsertti- ja taiteilijaesittelyjä.
Jari Juhani Kallio
Freelancer-musiikkitoimittaja ja Adventures in Musicin perustaja, joka kynäilee suhteellisen säännöllisesti mm. Rondolle. Rinnakkaistodellisuudessa opettaa psykologiaa ja filosofiaa Kalevan lukiossa Tampereella. Käy välillä puhumassa työhyvinvoinnista. Sydämen asioina aikamme (taide)musiikki sekä elokuvamusiikki. Olisi halunnut tuntea Charles Ivesin.
Emilie Gardberg
Emilie Gardberg on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaani. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Suomen Lontoon instituutin johtajana, Turun filharmonisen orkesterin intendenttinä ja Turun musiikkijuhlien johtajana. Hänen intohimonsa on viestiä taiteen, erityisesti musiikin yhteiskunnallisesta muutosvoimasta.

VUODEN MUSIIKKIVIDEO

Jukka Takalo / Ohjaaja & Muusikko (tuomariston puheenjohtaja)
MES-AV toimikunta esittelijä, lauluntekijä ja artisti, kirjailija ja ohjaaja.
Finn Andersson / Ohjaaja
MES-AV toimikunta, ohjaaja ja muusikko, MES:in Av-jaoston puheenjohtaja.
Henkka Hämäläinen / Ykkösvisio Oy
Tuottaja.
Jenni Salonen / Taiteilija, ohjaaja ja DJ
Jenni on yksi Veli Studion perustajista ja palkittu ohjaaja ja kuvaaja. Nykyään hän keskittyy kuvanveistoon ja DJ keikkoihin, sekä työskentelee Attraction taidelehden taiteellisena johtajana.

VUODEN TUOTTAJA

Ida Karimaa / Monsp / Warner Music Finland (tuomariston puheenjohtaja)
Ida Karimaa on Monsp-levymerkin vetäjä ja A&R Warner Music Finlandilla. Karimaa on palkittu musiikkitoimittaja, joka tunnetaan muun muassa aiemmasta työstään YleX:llä.
Jarkko Ehnqvist / Universal Music
Head of A&R Universal Musicilla. Ehnqvist tunnetaan myös biisintekijänä ja tuottajana.
Olli Halonen / Sony Music Entertainment Finland
A&R-Manager ja tuottaja. Halonen tunnetaan myös DISCO-yhtyeen toisena perustajajäsenenä.
Miikka Koivisto / Skorpioni
Artisti/Tuottaja Ruusut- bändissä, Tuottaja, A&R Skorpioni-levy-yhtiöllä, Vaihtoehtomusiikin ohjelma YleX:llä.
Svante Forsbäck / Chartmakers
Masteroija jonka CV:ssä on esim. 2  Grammy-ehdokkuutta ja yli 4000 masteroitua albumia.
Kalle Keskikuru / Fried Music
Miksaaja.

KRIITIKOIDEN VALINTA

Jukka Haarma  (tuomariston puheenjohtaja)
Vaikutti Yleisradiossa yli 30 vuoden ajan musiikkitoimittajana, -päällikkönä ja ohjelmajohtajana. Tuon jälkeen hän on mm. kirjoittanut musiikista blogissaan haarma.com ja on valmistelemassa kirjaa tämän vuosituhannen suomalaisesta popmusiikista.
Juuso Määttänen / HS
Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja ja kriitikko, joka on kirjoittanut populaarimusiikista noin kymmenen vuoden ajan.
Catharina Herlin / Rumba
Catharina Herlin on Rumban musiikkitoimittaja, joka on käsitellyt musiikkia kirjoittamisen kautta virallisissa ja epävirallisemmissa yhteyksissä koko aikuisikänsä – milloin luotaamalla esimerkiksi ug-teknobileitä pitkissä ja polveilevissa blogikirjoituksissa, milloin analysoimalla suomiräppiä asian äärelle heittäytyvissä levyarvioissa (jotka saattavat ajoittain levitä epähuomiossa esseenomaisiksi ruotimisiksi). Herlin työskentelee myös kulttuurikeskuksen tiedottajana sekä kustannustoimittajana.

VUODEN LASTENMUSIIKKI

Pakilan ala-ast, 3.luokka (musiikkiluokka)
27 innokasta musiikkiluokkalaista, kaikki äänivaltaisia valitsijamiehiä.
Nessu Marttila / Opettaja, Pakilan ala-aste
Luokanopettaja, musiikinopettaja, musiikin oppikirjailija (Otava: Saa laulaa! -kirjasarja). Musiikkitaustaa tanssimusiikista rockin kautta oopperaan. Ei äänivaltaa lastenmusiikki-Emman valinnassa.