Skip to content

Emma Gaala julkisti vuoden 2023 ensimmäiset Emma-palkitut

  Kultainen-Emma elämäntyöpalkinnon saa Tapio Korjus, Erikois-Emman merkittävästä urasta äänitemusiikin saralla menee Virve ’Vicky’ Rostille.

  Tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan viettävää Emma Gaalaa juhlitaan liveyleisön kanssa Helsingin jäähallissa perjantaina 3. helmikuuta. Tuttuun tapaan gaalassa palkitaan edellisen vuoden aikana musiikkialalla ansioituneita artisteja, musiikintekijöitä ja muita ammattilaisia. Tänä vuonna edellisen vuoden menestyjiä palkitaan 24:ssä eri kategoriassa, joiden voittajat selviävät gaalan aikana.

  Tämän vuoden ehdokkaisiin voi tutustua täällä. Näiden kategorioiden lisäksi Musiikkituottajien hallitus voi vuosittain päättää Erikois- ja Kultainen-Emma palkintojen jakamisesta ja niiden saajista. Tänä vuonna on päätetty jakaa sekä Kultainen-Emma että Erikois-Emma. Erikois-Emma voidaan myöntää henkilölle, joka on tehnyt merkittävän uran äänitemusiikin saralla tai merkittävästi edesauttanut suomalaisen äänitealan kehitystä. Kultainen-Emma on elämäntyöpalkinto, joka voidaan myöntää pitkästä ja menestyksekkäästä toiminnasta suomalaisen äänitealan hyväksi.

  Tänä vuonna Kultaisen Emman saa Tapio Korjus ja Erikois-Emman Virve ’Vicky’ Rosti. Molemmat palkitut saavat Emma-patsaansa helmikuun alun Emma Gaalassa.

  – Kultainen Emma saa nöyräksi tällaisen valtavirtojen ulkopuolisen pienen toimijan, kun ajattelee niitä aikaisemmin palkittuja alan suuria persoonia ja todellisia legendoja, jotka ovat opettaneet myös minua urallani, Tapio Korjus sanoo.

  Olen tietysti äärettömän iloinen kunnianosoituksesta, joka annetaan äänitemusiikin vaikuttajalle. Olen toki levyttänyt viidellä vuosikymmenellä, mutta pääosan urastani olen tehnyt keikkatyönä. Tämä on minun ensimmäinen Emmani, iloitsee Virve Rosti.

  KULTAINEN-EMMA -PALKITTU TAPIO KORJUS
  Tapio Korjus on toiminut musiikin parissa yrittäjänä jo vuodesta 1971, aluksi keikkajärjestäjänä. Wigwamin managerina hän aloitti laajat kiertueet konserttisaleissa. Hänen perustamansa Rockadillo on tuonut Suomeen satoja kansainvälisiä artisteja kuten Patti Smith, J. J. Cale, Ramones, The Clash ja The Smiths sekä bluesin, jazzin, reggaen ja maailmanmusiikin tähtiä. Vuonna 1982 Pekka Pohjola yllytti Korjusta perustamaan oman levy-yhtiön. Yli 200 albumijulkaisua myöhemmin Rockadillo on alallaan maan vanhin edelleen toimiva indie-yhtiö, jolle ovat levyttäneet mm. Dave Lindholm, Piirpauke, M.A. Numminen, Jukka Gustavson, Anssi Tikanmäki, RinneRadio, Wimme, Värttinä, Kimmo Pohjonen ja Antti Paalanen. Korjuksen tallin artistit ovat esiintyneet yli 40 maassa kaikissa maanosissa.

  Tapio Korjus oli perustamassa ja mukana kehittämässä musiikkialamme suurinta ammattilaistapahtumaa Musiikki & Mediaa ja hän tuotti kansainvälisen WOMEX-musiikkitapahtuman Tampereella vuonna 2019. Suomalaisen musiikin lähettiläänä maailmalla toiminut Korjus on lisäksi edustanut ja edistänyt merkittävällä tavalla riippumattomien levy-yhtiöiden asemaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän jatkaa edelleen tuottajana, musiikkikustantajana ja managerina rakastamansa musiikin parissa.

  ERIKOIS-EMMA -PALKITTU VIRVE ROSTI
  Musiikki- ja muusikkoperheeseen syntynyt Virve Rosti ilmoitti vanhemmilleen jo viisivuotiaana, että hänestä tulee iskelmälaulaja. Haave toteutui, sillä jo ennen kuin Virve Rosti oli täysi-ikäinen, oli hän voittanut iskelmälaulun Suomen mestaruuden vuonna 1974, esiintynyt Danny In Rock -showkiertueen nuorena solistina sekä julkaissut listaykköseksi kahdentoista viikon ajaksi nousseen Kun Chicago kuoli -debyyttialbuminsa.

  Rosti vakiinnutti paikkansa iskelmätaivaan kiintotähtenä platinaa myyneellä 1 – 2 – 3 – 4 Tulta! -kakkosalbumillaan. Suomea vuoden 1987 Euroviisuissa jo klassikoksi muodostuneella Sata salamaa -hitillä edustanut Rosti tunnetaan mm. hiteistään Tuolta saapuu Charlie Brown, Näinkö aina meille täällä käy, Menolippu ja Oon voimissain. Kymmenen sooloalbumia urallaan julkaissut Rosti kiertää yhä menestyksekkäästi 1990-luvun alussa syntyneen Menneisyyden vangit -yhtyeensä kanssa. Viidellä vuosikymmenellä keikkaillut Rosti on yksi suomalaisen populaarimusiikin suurista persoonista.

  Lue Musiikkituottajien hallituksen perustelut kokonaisuudessaan täältä.

  Emma Gaalan arvot ja säännöt löytyvät täältä.
  Emma Gaalan tämän vuoden ehdokaskategoriat löytyvät täältä.

  Mediakuvat:
  Virve Rostin kuvat löytyvät täältä.
  Tapio Korjuksen kuvat (kuvaaja Petri Nuutinen) löytyvät täältä.

  EMMA GAALA 2023
  Päivämäärä: Pe 3.2.2023
  Paikka: Jäähalli, Helsinki 

  Liput: Gaalan liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi/emmagaala

  Suora tv-lähetys Nelosella ja Ruudussa 3.2.2023 alkaen klo 20.00

  Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
  Liekki Promotion / Nora Norrlin
  nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116

  www.emmagaala.fi

  (Tiedote julkaistu 20.1.2023 klo 10)