Skip to content

Emma Gaala julkistaa ensimmäiset esiintyjänsä!

  Ensi vuonna suomalaisen musiikin suurinta vuosittaista tapahtumaa, Emma Gaalaa, juhlitaan Espoo Metro Areenalla lauantaina 17. helmikuuta. Emma Gaalan ensimmäiset esiintyjät on julkistettu tänään: Espoo Metro Areenalle esiintyvät ainakin kotimaan ykkösnimiin lukeutuvat BEHM, KUUMAA, Käärijä ja Sexmane. Emma Gaalan lipunmyynti alkaa tänään klo 9.00. Kuka tahansa voi tulla paikanpäälle seuraamaan ainutlaatuisia musiikkiesityksiä ja palkintojenjakoa.

  Uudet Emma-ehdokkaat julkistetaan tiistaina 12.12.2023. Ensi vuonna Espoo Metro Areenalla juhlittavassa Emma Gaalassa palkitaan musiikkialan menestyjiä yli kahdessakymmenessä ehdokassarjasssa, joista yleisö pääsee valitsemaan voittajan Vuoden kotimainen artisti/ -yhtye -ehdokassarjassa. Äänestyksen järjestää Radio Suomipop. Katso vuoden 2023 kategoriat täältä.

  Emma-ehdokkuuksia odotellessa päästään kuitenkin jo valmistautumaan juhlatunnelmaan, sillä Emma Gaalan ensimmäiset esiintyjät on julkistettu tänään. Nämä ensimmäiset kiinnitykset lupailevat tasokasta ja monipuolista musiikkitarjontaa.

  Helmikuussa Espoo Metro Areenan lavalla nähdään esikoisalbumillaan peräti seitsemän Emmaa voittanut BEHM, jonka syyskuussa julkaistu odotettu kakkosalbumi Merkittävät erot täytti heti ilmestymisensä jälkeen Spotifyn Top -listan kun sen jokainen biisi nousi Top 18 kuunnelluimman kappaleen joukkoon. Lisäksi jo reilusti yli platinaa striimannut albumi on pysytellyt julkaisustaan saakka Suomen Virallisen Albumilistan kärkipäässä. 

  Odotettu esiintyjä on Euroopan hurmannut Käärijä, joka sijoittui vuoden 2023 Euroviisuissa toiseksi, voittaen yleisöäänestyksen selkeästi. Viisubiisi Cha Cha Cha on rikkonut suomenkielisenä kappaleena lukuisia ennätyksiä niin Suomessa kuin maailmallakin. Tarttuva kappale rikkoi huiman 100 miljoonan striimin rajan Spotifyssa elokuussa. Cha Cha Cha on myös ensimmäinen suomalainen kappale, joka on noussut Spotifyn Global Top 50 -listalle sijalle 7. Tämän lisäksi kappale nousi Euroviisujen jälkeen Spotifyssa Top 1 sijalle kuudessa eri maassa, Top 5 sijoille 18 eri maassa ja Top 50 -listalle 28 eri maassa. Käärijä rikkoi myös Suomessa päiväkohtaisen striimiennätyksen Spotifyssa keräten 469 000 striimiä.

  Oman shownsa esittää myös KUUMAA, jonka kulunut vuosi on ollut historiallisen menestyksekäs. Helmikuussa Vuoden Yhtyeeksi Emma Gaalassa palkittu bändi osallistui vuoden 2023 Uuden Musiikin Kilpailuun, joka vauhditti jo valmiiksi nousukiidossa ollutta yhtyettä. Viime maaliskuussa julkaistu Hyvikset ja pahikset -albumi on striimannut nelinkertaista platinaa ja julkaisustaan asti viihtynyt albumilistan kolmen kärjessä, joista jopa 16 viikkoa ykkössijalla. 

  Ensimmäisiin Emman livekiinnityksiin lukeutuva Sexmane eli Max Sene on noussut vuoden 2023 aikana yhdeksi Suomen kuunnelluimmaksi artistiksi. Siilinjärvellä kasvaneen rap-artistin alkuvuonna julkaistu Sextape II -albumi nousi koko maailman 5. kuunnelluimmaksi uudeksi albumiksi julkaisuviikonloppunaan Spotifyn Top albums Debut Global -listauksessa. Lisäksi Sexmanella on tänä vuonna ollut 18 kappaletta Suomen Spotifyn Top 50 -listalla samanaikaisesti. Vuoden 2023 Emma Gaalassa Sexmane voitti Vuoden artisti -palkinnon yleisöäänestyksellä.

  Espoon kaupunki on Emma Gaalan pääyhteistyökumppani vuonna 2024. Yhteistyötä Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n Emma Gaalan ohella toteutetaan myös Emma School -projektin kautta, joka tarjoaa 15–29-vuotiaille nuorille mahdollisuuden perehtyä musiikkialaan, erityisesti musiikin tuotantoon, ja tapahtumien järjestämiseen. Projektin päätteeksi nuoret tuottavat oman gaalaprojektinsa.

  – Espoon kaupungin puolesta toivotan Emma Gaalan tervetulleeksi takaisin Espooseen ja Metro Areenalle. Uskomme vahvasti kumppanuuksiin ja siihen, että elinvoimainen ja innovatiivinen Espoo kasvaa ja kehittyy yhdessä tehden. Espoo on sekä Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n, että EMMA – Espoon modernin taiteen museon kotikaupunki, joten yhteistyökumppanuus Emma Gaalassa on meille hyvin luontevaa. Espoo on myös vahva musiikkikaupunki ja on hienoa, että Emma School -projektin myötä voimme tarjota espoolaisille nuorille mahdollisuuden paneutua luovien alojen eri toimintoihin, joista monille voi jopa löytyä oma tulevaisuuden polku opiskelujen kautta työelämään, toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

  Emma Gaalan lipunmyynti alkaa keskiviikkona 18.lokakuuta klo 9.00. 
  Emma Gaalan arvot ja säännöt löytyvät täältä.

  EMMA GAALA 2024
  La 17.2.2024
  Espoo Metro Areena

  Aikataulu:
  Ovet auki klo 17.30
  Etkot klo 18.15
  Suora lähetys klo 20.00

  Liput:
  Lipunmyynti alkaa ke 18.10 klo 9.00, www.ticketmaster.fi/emmagaala
  Liput palvelumaksuineen alk. 39,90 € / 49,90 € / 54,90 € + tilausmaksut
  Myynnissä myös VIP-paketteja.
  Ei ikärajaa

  Suora tv-lähetys Nelosella ja Ruudussa 17.2.2024 alkaen klo 20.00

  Mediakuvat: Lataa artistikuvat alta
  BEHM:  https://isaac.wmg.com/?w=_BAuNi5y_5
  KUUMAA: https://pressi.universalmusic.fi/kuvat/Kotimainen/KUUMAA/
  Käärijä: https://isaac.wmg.com/?w=DVYlJ7W1cj
  Sexmane: https://www.dropbox.com/s/dfvte4rn2yck62y/Sexmane_SextapeII_Promo1.jpg

  Pääyhteistyökumppanit:
  Mastercard, Espoon kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK

  Muut yhteistyökumppanit:
  Genelec, Gramex, Lyko, Teosto,Qobuz,
  Nelonen, Ruutu, Suomipop ja TikTok.

  Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
  Liekki Promotion / Nora Norrlin
  nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116

  www.emmagaala.fi
  Facebook: @emmagaala
  Instagram: @emmagaala
  X: @emma_gaala
  Tiktok: @emmagaala

  #emmagaala
  #emmagaala24