Skip to content

Vuoden tuottaja 2023

Kuvaaja: Tero Ahonen

BEHM

2020-luvun menestyneimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva BEHM tuotti jo vuonna 2020 julkaistulle, peräti kahdeksalla Emmalla palkitulle debyyttialbumilleen kappaleita. Syyskuussa 2023 julkaistulla kakkosalbumillaan Merkittävät erot BEHM on toiminut sen vastaavana tuottajana sekä hän on tuottanut täysin itse puolet albumin kappaleista. BEHMin itsetuottamat kappaleet ovat lähes kolme kuukautta radioiden ykkösenä pysytellyt, nyt jo yli 10 miljoonaa striimannut Viimeinen tanssi, levyn järisyttävä avauskappale Sinä lähdet minä jään, Tylsät ihmiset, Punaisia neilikoita -instrumentaali ja Egokatastrofi. BEHM on tuottanut loput albumin kappaleista yhdessä KASHWELLin kanssa: kultaa striimannut ja lukuisten radioiden soittolistoille noussut Syntymäpäivä! (Vielä KRRAN jee), tuplaplatinaa striimannut radiolistan kakkoseksi noussut Sata vuotta, Polvet edellä puimuriin sekä radiolistan kahdeksaksi noussut lähes tuplaplatinaa striimannut Ethän tarkoittanut sitä. Omien kappaleidensa lisäksi BEHM on tänä vuonna ollut mukana tuottamassa Suvi Teräsniskan radiohittiä Seuraavassa elämässä. Kappale löytyy tällä hetkellä radiolistan Top 15 joukosta. 

Kuvaaja: Mark Cardician

Danitello

Daniel ”Danitello” Okas on yksi tämän hetken kuumimmista ja arvostetuimmista musiikintekijöistä. Viimeisen vuoden katalogiin lukeutuu mm. Costin Maailman Ympäri & Ennen Vanhaan, Jami Faltinin Kertoimia Vastaan, Tuulin OnlyFans (Feat. ibe), Hugon Taulut (Feat. Costi), Bessin Missio, Isac Elliotin Kompastun (Feat. Costi) ja Burna Boyn Big 7.

Kuluneen vuoden kohokohdat:
– UK:n virallisen albumilistan #1 Burna Boyn Albumilla “I Told Them…
– 3 Suomen virallisen listan singlelistaykköstä (yhteensä 7 viikkoa listaykkösenä, parhaimmillaan 12 eri tuotantoa yhtäaikaisesti Top 50:ssä)
– 2 Suomen virallisen albumilistan ykköstä vastaavana tuottajana (yhteensä 3 albumilistan ykköstä ja 8 viikkoa ykkösenä. Parhaimmillaan 8 eri albumia yhtäaikaisesti Top 50 -listalla, joista viidessä vastaavana tuottajana)
– Ehdokkuus Grammy-gaalassa Burna Boyn ”Love, Damini” – albumista
– Billboard Hot 200 listan #31 ja US World albums #2 Burna Boyn ”I Told Them…” albumilla.
– Useita kappaleita virallisella radiosoittolistalla
– 5 Suomen Spotifyn Top 50 -listan listaykköstä (parhaimmillaan 13 kappaletta yhtäaikaisesti)
– Nigerian Spotifyn #1 (Burna Boy – Big 7), Liettuan Spotifyn #1
(Remis Retro – Panele Verta Milijono), Ruotsin Spotifyn Top 50 (Dizzy – Prapapa), Egyptin Spotifyn Top 50 (Zeina – Nasty)

Kuvaaja: Eveliina Forsberg

Jonas Olsson

Jonas Olsson on säveltäjä ja tuottaja, jolla on erittäin monipuolinen kokemus erilaisten artistien ja genrejen kanssa työskentelystä. Jonas aloitti musiikin parissa työskentelyn vuonna 2005 ja sittemmin hänen kädenjälkeään on kuultu lukuisten suomalaisen menestysartistien kuten Pyhimys, Jannika B, Mokoma ja Arttu Wiskarin äänitteillä.

Viimeisen vuoden aikana Jonaksen menestyksiin lukeutuu supersuositun KUUMAA-yhtyeen albumi “Hyvikset ja pahikset” ja megahitti ”Ylivoimainen”, BESS:in kesäkumibiisi ”Missio”, Frans Harjun radiohitti ”Muukalainen”, Arttu Wiskarin ”Pilvilinna” ja Robinin ja Ege Zulun kesähitti “Kolmistaan”.

Radioiden 2023 tähän mennessä soitetuimman 5:n kappaleen joukosta löytyy 3 kappaletta, joissa Jonas on ollut tuottajana.

Kuvaaja: Erkka Lyytikkä

Kiro

Johannes “Kiro” Naukkarinen on Jyväskyläläinen musiikkituottaja ja biisinkirjoittaja. Pääosin hänen soundinsa on keskittynyt klubi- ja tanssimusiikkiin, mutta esim. pop, rap, “college-rock”, sekä metalcore ovat myös olleet vahvoja vaikuttajia hänen tuotannoissaan.

Viimeisen vuoden ajalta Kiro tunnetaan parhaiten Käärijän “Cha Cha Cha” -kappaleesta, jossa hän on toiminut tuottajana, sekä kirjoittajana yhdessä Jere Pöyhösen ja Aleksi Nurmen kanssa. Kappale on tehnyt suomenkielisen musiikin historiaa monellakin tapaa. Kappale mm. rikkoi 100 miljoonan striimin rajan, sekä sijoittui Spotifyn Global Top 50 -listan sijalle 7.

Kiro tunnetaan myös mm. Mouhouksen, Ettan, sekä Nelli Matulan kappaleista.  Yhteensä hänen kataloginsa kappaleet ovat striimanneet yli 350 miljoonaa.

Kuvaaja: Matilda Komulainen

Los Rollos

Los Rollos -tuottajaduon muodostavat rovaniemeläislähtöiset kaverukset Iiro Paakkari ja Arttu Istala. He ovat kovalla työllä saavuttaneet paikkansa Suomen halutuimpien tuottajien joukkoon ja toimivat tällä hetkellä mm. Isac Elliotin ja Evelinan luottotuottajina. Isac Elliotin Kävi miten kävi -albumi on jokaista biisiä myöten Rollojen ja Isacin käsialaa, ja Rollot ovat joko tuottaneet tai co-tuottaneet albumin jokaisen biisin. Albumi on striimannut tuplaplatinaa ja saavuttanut huikean menestyksen mm. näiden sinkkujen myötä:  20min, Makso mitä makso, Lowkey, Kaks, Riidellään ja Kompastun.

Kuvaaja: Omar Nasr

Salahpolo

Helsinkiläinen tuottaja Salahpolo on viimeisen parin vuoden aikana noussut yhdeksi Suomen halutuimmista tuottajista. Kuluneen vuoden aikana Salahpololla on lukuisia sijoituksia Spotify Top 50 -listalla, esim megahitit Iben Blondina ja Shrtyn Pariisin kevät. Kuluneen vuoden aikana tuottaja on toiminut tiiviissä yhteistyössä mm. Shrtyn, Turistin, Iben, Elastisen, Jami Faltinin, Isac Elliotin ja Ege Zulun kanssa.