Skip to content

VUODEN MUSIIKINTEkIJÄ 2023

Kuvaaja: Henkka Niemistö

Axel Ehnström

Axel Ehnström on musiikintekijä jonka tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Muistuta mua (Pyhimys), Yhen elämän juttu (Abreu) sekä Riippumatto (Mikael Gabriel). Ehnströmillä on yli 100 kansainvälistä julkaisua joista isoimmat ovat Lost Frequencies, Alle Farben ja Deepend -artistien kanssa. Axel Ehnström on mukana Pilven Piirtäjät sekä Folkhem-yhtyeissä.MUSIIKINTEKIJÖIDEN ERIKOISTUOMARISTON PERUSTELUT:
Axel Ehnström on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä musiikintekijöitä. Suomessa Ehnströmin kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Abreu, Mikael Gabriel, Pyhimys, JVG sekä Isac Elliot. Ehnström on lisäksi mukana Pilven Piirtäjät ja Folkhem -yhtyeissä.
Axel Ehnströmin onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut: No Business on the Dancefloor (Keira). Muukalainen (Frans Harju).

Axel on ollut kirjoittamassa mm. seuraavia biisejä:

No Business On The Dancefloor – Keira
Säveltäjä-sanoittaja: Axel Ehnström, Teemu Brunila, Jason OK
Kustantaja:
EMP Elements Music Publishing / Nordic Music Partners

Muukalainen – Frans Harju
Säveltäjä-sanoittaja: Axel Ehnström, Kaisa Korhonen, Tido Nguyen
Kustantaja: EMP Elements Music Publishing / Kaiku Entertainment

Kuvaaja: Santtu Salminen

Jaakko Kiuru

Jaakko Kiuru on helsinkiläinen muusikko ja musiikintekijä, joka on viime vuosina kirjoittanut useita hittejä mm. Kikille, Pyhimykselle, TUULIlle, BESSille, Lukas Leonille ja Ettalle. Tämä monipuolinen kirjoittaja tunnetaan alalla taitavana lyyrikkona ja genretietoisena säveltäjänä. Vuonna 2022 Kiuru oli ehdolla Musiikkikustantajien palkintogaalassa Vuoden biisi -kategoriassa Kikin tuplaplatinaa striimanneella debyyttisinglellä 666. Hän oli myös vahvasti mukana tekemässä artistin tänä vuonna julkaistua Intuitio-albumia. Lisäksi Kiuru on mm. ollut sanoittamassa syksyn 2023 Vain Elämää -ohjelmassa esitetyn Robin Packalenin Sisko-kappaleen uutta versiota.

Säveltämisen ja sanoittamisen lisäksi Kiuru on toiminut myös studiomuusikkona useilla äänitteillä ja sovittanut mm. jouset MKDMSK:n ja Pyhimyksen multiplatinaa striimanneeseen hittiin Surullinen klovni.MUSIIKINTEKIJÖIDEN ERIKOISTUOMARISTON PERUSTELUT:
Jaakko Kiuru on musiikintekijä ja muusikko, joka on lyhyessä ajassa lunastanut paikkansa usean suomalaisen artistin tekijätiimissä. Kiurun kirjoittamia biisejä
ovat esittäneet muun muassa Tuuli, BESS, Kiki, Etta sekä Lukas Leon. Musiikintekijyyden ohella Kiuru toimii aktiivisesti muusikkona.
Jaakko Kiurun onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut: OnlyFans (TUULI, ibe), Jumalan selän takana (Pyhimys, Etta).

Jaakko on ollut kirjoittamassa mm. seuraavia biisejä:

OnlyFans (feat. ibe) – TUULI
Säveltäjä-sanoittaja: Jaakko Kiuru, Tuuli Oikarinen, Konsta Hiekkanen, Ilmari Kärki, Samuel Kovanko, Otto Norvio, Daniel Okas
Kustantaja: Kaiku Entertainment / MDS Productions

Jumalan selän takana – Pyhimys, Etta
Säveltäjä-sanoittaja: Jaakko Kiuru, Mikko Kuoppala, Joni Rahkola, Saleh Masaadi 
Sovittaja: Anssi Växby
Kustantaja: HMC Publishing / Kaiku Entertainment

Kuvaaja: Paavo Korhonen

Kaisa Korhonen

Kaisa Korhonen kirjoittaa lauluja kotimaisille kärkiartisteille. Korhonen voitti vuonna 2020 Suomen Musiikkikustantajien Vuoden läpimurto -palkinnon sekä vuonna 2021 samaisessa gaalassa Vuoden biisi -palkinnon biisillä Viimeinen elämä. Hän oli ehdolla Vuoden Musiikintekijäksi myös vuoden 2022 Emma-gaalassa.

Vuonna 2023 Korhonen on kirjoittanut kappaleita Antti Tuiskulle, Sara Siipolalle, Frans Harjulle, Einille, Titalle, Jannika B:lle, BESSille ja monelle muulle. Hän on mukana myös Pilven Piirtäjät -yhtyeessä.MUSIIKINTEKIJÖIDEN ERIKOISTUOMARISTON PERUSTELUT:
Kaisa Korhosen nimi löytyy usean viime vuosina julkaistun hitin tekijätiedoista. Korhosen kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Erika Vikman, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa, Elastinen sekä Titta. Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi Korhosen syyskuussa 2020 Vuoden läpimurto -palkinnolla.

Kaisa Korhosen onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut: Auto jää (Antti Tuisku, Käärijä), Susta tulee tähti (Sara Siipola).

Kaisa on ollut kirjoittamassa mm. seuraavia biisejä:

Susta tulee tähti – Sara Siipola
Säveltäjä-sanoittaja: Kaisa Korhonen, Sara Siipola, Mikko Koivunen
Kustantaja: Kaiku Entertainment

Auto jää (feat. Käärijä) – Antti Tuisku
Säveltäjä-sanoittaja: Kaisa Korhonen, Antti Tuisku, Kalle Lindroth, Jurek Reunamäki, Jere Pöyhönen, Sonny Kylä-Liuhala, Aleksi Nurmi
Kustantaja: Kaiku Entertainment

Kuvaaja: Kyösti Salokorpi

Kyösti Salokorpi

Kymmeniä eri artisteja, satoja julkaistuja biisejä, satoja miljoonia kuuntelukertoja: Kyösti Salokorpi on yksi menestyksekkäimmistä kotimaisista biisintekijöistä. Hittejä on syntynyt vuodesta toiseen genrerajojen yli, Shanghain valoista Supervoimiin. Viime vuosina Salokorpi on työn ohella ajanut musiikintekijöiden asiaa järjestöissä ja julkisuudessa.MUSIIKINTEKIJÖIDEN ERIKOISTUOMARISTON PERUSTELUT:
Kyösti Salokorpi on monipuolinen musiikintekijä, muusikko ja kirjailija. Salokorven kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Kaija Koo, Elastinen, Ege Zulu, Raappana sekä Ilta. Hänen tekemiään biisejä on julkaistu runsaasti myös ulkomailla. Salokorpi on lisäksi mukana Folkhem-yhtyeessä.

Kyösti Salokorven onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut: Onnea matkaan (Kaija Koo), Kolmistaan (Robin Packalen, Ege Zulu).

Kyösti on ollut kirjoittamassa mm. seuraavia biisejä:

Onnea matkaan – Kaija Koo
Säveltäjä-sanoittaja: Kaisa Korhonen / Kalle Lindroth / Antti Tuisku / Jurek Reunamäki
Kustantaja
: EMP Elements Music Publishing

Kolmistaan – Robin Packalen, Ege Zulu
Säveltäjä-sanoittaja: Kyösti Salokorpi, Saleh Masaadi, Eugene Mokulu, Robin Packalen
Kustantaja:
EMP Elements Music Publishing / Isolla Music

Kuvaaja: Sana Mustonen

SANA MUSTONEN

Sana Mustonen on pitkän linjan sanoittaja, jonka tekstejä ovat levyttäneet ja esittäneet sadat suomalaiset artistit ja yhtyeet laidasta laitaan. Sana tunnetaan monipuolisena sanoittajana ja hänen kynästään on syntynyt niin Robinin ”Frontside Ollie”, Syksyn sävelen voittanut Suvi Teräsniskan esittämä “Täydellinen elämä” kuin Yö yhtyeen levyn nimisanoitus “Hyvässä ja pahassa”. Mustosen sanoittamat kappaleet ovat vuosien saatossa pärjänneet hyvin myös erilaisissa sävellys- ja sanoituskilpailuissa. Viime vuonna Syksyn sävelen kymmenen tv-finalistin joukossa oli kolme Sanan sanoittamaa laulua. Mustosen tekstejä on kuultu televisiossa mm. Suomilove- ja Vain elämää -ohjelmissa. Syksyllä 2023 Vain elämää -ohjelmassa kuultiin Robinin päivänä Sana Mustosen sanoittamat “Ihan Helmi” (Janna) ja “Faija skitsoo” (Jouni Hynynen).

Sana Mustosen tekstejä ovat levyttäneet mm. Yö, Yölintu, Pate Mustajärvi, Tommi Läntinen, Suvi Teräsniska, Robin, JP Leppäluoto, Popeda, Topi Sorsakoski, Freeman, Katri Ylander, Anne Mattila, Tommi Soidinmäki, Eini, Eija Kantola, Meiju Suvas, Aikakone, Arja Koriseva, Virve Rosti, Bablo, Isto Hiltunen, Tomi Markkola, Finlanders ja Tomi Metsäketo.MUSIIKINTEKIJÖIDEN ERIKOISTUOMARISTON PERUSTELUT:
Sana Mustonen on pitkän uransa aikana tehnyt sanoituksia lukuisille suomalaisille artisteille ja yhtyeille. Mustosen sanoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Pate Mustajärvi, Robin, Suvi Teräsniska, Ressu Redford sekä Vicky Rosti. Mustosen sanoittamat biisit ovat myös menestyneet valtakunnallisissa sävellys- ja sanoituskilpailuissa.

Sana Mustosen onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut: Kun me hajotaan (Katri Ylander), Rakkauden laulupuu (JP Leppäluoto).

Sana on ollut kirjoittamassa mm. seuraavia biisejä:

Rakkauden laulupuu – JP Leppäluoto
Säveltäjä: Jari Latomaa
Sanoittaja: Sana Mustonen   
Sovittaja: Juha-Pekka Leppäluoto, Samuli Erkkilä
Kustantaja: Warner Chappell Music

Kun me hajotaan – Katri Ylander
Säveltäjä:
Ville Pusa, Tuomas Väinölä
Sanoittaja: Sana Mustonen, Viivi Korhonen
Kustantaja: Warner Chappell Music

Kuvaaja: Vilma Töyräs

Vilma Alina

Vilma Alina lukeutuu suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden kärkijoukkoon. Soolouransa lisäksi Vilma säveltää ja sanoittaa aktiivisesti ja menestyksekkäästi musiikkia myös muille artisteille. Viivin ja Robin Packalenin 28.10.2022 julkaisema yhteisbiisi Ihana kipu debytoi singlelistan ykkösenä ja rikkoi vuosikymmenen päiväkohtaisen striimiennätyksen keräten julkaisupäivänään yli 340 000 kuuntelukertaa, sekä nousi keväällä 2023 listaykköseksi myös radioissa. Niin ikään Viivin ja JVG:n biisi Mitä näil korteil saa nousi syksyllä 2023 radiolistan ykköseksi. Vilma on ollut kirjoittamassa näitä molempia kappaleita. Muita, viimeisen vuoden aikana julkaistuja kappaleita joissa Vilma on ollut mukana tekijänä on mm. seuraavat biisit: BESS Missio, Lähtee käsistä ja Ajatustenlukija, Jannika B Paras osa, Tuure Boelius Toista mua, Hassan Maikal Päästit mut pois ja Tomi Saario Päätepysäkki. Tämän lisäksi Vilma on ollut sanoittamassa syksyn 2023 Vain elämää -kappaleiden uusia versioita, jotka Robin Packalen esitti ohjelmassa: Sinä 4ever, Saattoväki, Kultanaamio ja Nuori Loiri.MUSIIKINTEKIJÖIDEN ERIKOISTUOMARISTON PERUSTELUT:
Vilma Alina on ehtinyt vakuuttaa sekä artistina että musiikintekijänä. Vilman kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Viivi, Kaija Koo, Nelli Matula, ABREU sekä Tuure Boelius. Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi hänet Vuoden 2020 kevyen musiikin tekijänä.

Vilma Alinan onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut: Mitä näil korteil saa (VIIVI, JVG), Missio (BESS).

Vilma on ollut kirjoittamassa mm. seuraavia biisejä:

Mitä näil korteil saa – VIIVI, JVG
Säveltäjä-sanoittaja: Vilma Alina, Viivi Korhonen, Lauri Halavaara, Joonas Keronen
Sanoittaja: Jare Brand, Ville-Petteri Galle

Kustantaja: HMC Publishing / Nordic Music Partners

Missio – BESS
Säveltäjä-sanoittaja:
Vilma Alina, Aleksanteri Hulkko, Ani Nnebedum, Essi Launimo

Kustantaja: HMC Publishing / EMP Elements Music Publishing