Skip to content

Vuoden tuottaja 2022

Kuvaaja: Eveliina Forsberg

JONAS OLSSON

ELEMENTS MUSIC / ISOLLA MUSIC

Jonas Olsson on säveltäjä ja tuottaja, jolla on erittäin monipuolinen kokemus erilaisten artistien ja genrejen kanssa työskentelystä. Jonas aloitti musiikin parissa työskentelyn vuonna 2005 ja sittemmin hänen kädenjälkeään on kuultu lukuisten suomalaisen menestysartistien kuten Pyhimys, Amorphis, Arttu Wiskari ja Jannika B äänitteillä. Viimeisen vuoden aikana Jonaksen kiistattomiin menestyksiin lukeutuu mm. tähteyteen nousseen BESSin jättihitti ”Ram Pam Pam” sekä supersuositun KUUMAA-yhtyeen koko tuotannon tuottaminen ja yhteissäveltäminen.

Kuvaaja: Matilda Komulainen

LOS ROLLOS

HMC PUBLISHING

Los Rollos -tuottajaduon muodostavat rovaniemeläislähtöiset kaverukset Iiro Paakkari ja Arttu Istala. He ovat kovalla työllä saavuttaneet paikkansa Suomen halutuimpien tuottajien joukkoon ja toimivat tällä hetkellä mm. Isac Elliotin ja ABREUn luottotuottajina. Rollojen tuottamat Isac Elliotin biisit ”20min (feat. william & Cledos)” ja “Makso mitä makso (feat. Sexmane)” nousivat molemmat suoraan Spotifyn sijalle 1. “20min”-hittiä kuunneltiin peräti 320,000 kertaa ensimmäisen 24 tunnin aikana ja se saavutti platinarajan alle kuukaudessa.

Kuvaaja: ???

MD$

FOUNtain productions / APG

MD$ on yli kymmenen vuotta kestäneen tuottajanuransa aikana työskennellyt useiden suomiräppäreiden, kuten JVG:n, Cledosin, Gettomasan ja Mikael Gabrielin kanssa. Ulkomaisista tuotannoista tämän vuoden puolella MDS on ollut tekemässä mm. Burna Boy:n megahittiä Last Last ja Aj Traceyn Seoul kappaletta.

Kuvaaja: Henkka Niemistö

Mika Laakkonen

MÖKKITIE RECORDS / HMC PUBLISHING

Mökkitie Recordsin Mika Laakkonen tunnetaan muun muassa Erika Vikmanin, Arttu Wiskarin ja Olli Halosen hovituottajana.

Laakkosen viime vuoden merkittävimpiä tuotantoja olivat radiolistan ykköseksi nousseet Arttu Wiskarin Elämän kova koulu sekä Olli Halosen Suomen kesä ja Pohjola, joista viimeksi mainittu pysytteli alkuvuodesta 2022 pitkään myös Spotifyn top 50 -listan ykkösenä.

Viime vuonna Laakkonen tuotti myös Erika Vikmanin kappaleen Kateus, joka kuullaan Kikka!-elokuvan tunnusbiisinä.

Kuvaaja: ???

RUUBEN

FOUNTAIN PRODUCTIONS

Jyväskylän KPC:n hovituottaja ja Fountain Productionsiin kuuluva Ruuben, on viimeisen vuosikymmenen aikana toiminut Gettomasan vastaavana tuottajana.

Ruuben on tuottanut Suomen isoimpia artisteja, kuin myös mailman tähtiä mm. Burna Boy, JVG, AJ Tracey

Kuvaaja: Mona Salminen

RZY

FRIED MUSIC / NORDIC MUSIC PARTNERS

Antti “RZY” Riihimäki on helsinkiläinen tuottaja ja laulunkirjoittaja. Hänellä on takanaan yli kymmenen vuoden menestyksekäs ura niin kotimaisella kuin kansainvälisellä musiikkikentällä, ja hän lukeutuu tämän hetken kysytyimpiin suomalaistuottajiin. Erityisesti uniikeista pop- ja hip hop -tuotannoistaan tunnetulla RZY:llä on vahva musikaalinen tausta, mikä näkyy muun muassa hänen melodiatajussaan sekä kyvyssään tarttua mihin tahansa genreen. 

RZY:n käsialaa voi kuulla monilla Suomen eturivin artistien listaykkösiksi nousseilla kappaleilla, joista tunnetuimpia ovat muun muassa JVG:n “Tarkenee”, Cheekin “Timantit on ikuisia” sekä Elastisen “Epäröimättä hetkeekään”. Viimeisen vuoden aikana RZY on ollut tuottamassa mm. Erinin, Lauri Tähkän, JVG:n, Samu Haberin sekä Ida Paul & Kalle Lindrothin albumeita. Kansainvälisellä kentällä RZY:n kädenjälkeä on vuoden sisään kuultu muun muassa Jimmie Allenin ja Pittbullin “Flavor”-kappaleella.