Skip to content

VUODEN LASTENMUSIIKKI 2022

Kuvaaja: Yle / Sirpa Sälliluoma

Hyrrä

HYRRÄ

Yle 2022 / VLMEDIA

Hyrrä on uusi Pikku Kakkosen sunnuntaiaamuista tuttu energinen ja lämmin estradishow, jota vetävät vauhdikas parivaljakko Into ja Piukkanen. 

Musiikki on olennainen osa jokaista jaksoa ja touhukas parivaljakkomme osallistuttaakin lapsia liikkumaan musiikin sekä erilaisten tarinoiden kautta. Kappaleita varten tehdyt tanssit tempaavat lapset helposti mukaansa vauhdikkaaseen, mutta vapaaseen menoon ja liikkuminen tulee siten melkein itsestään.

Menevästä musiikista vastaa Hyrrä-orkesteri useine oikeine lapsivierailijoineen. Siksipä Hyrrän mahtavan melodiset ja muikean musikaaliset kappaleet yllättävät, tanssittavat, huvittavat, jänskättävät sekä viihdyttävät lapsia. 

Pidä hatustasi kiinni ja pysy mukana!

Kuvaaja: Jetro Sarín

MEGASAKKI

SIILI BEATBOKSAA

MEGASAKKI / LUSTI MUSIC & ARTS

Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, joka tarjoilee kuulijoilleen parasta rytmimusiikkia: soulia, funkkia, RnB:tä ja hiphoppia.

Menevä musiikki ja iloinen tunnelma saavat kaikenikäiset pyllyt ylös penkeistä! Hauskojen ja oivaltavien sanoituksien äärellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Megasakin levy ”Siili beatboksaa” julkaistiin keväällä 2022.

Kuvaaja: Hannu Sepponen

ORFFIT

KUMMITÄDIN KAINALOSSA

UHMA

Voimallista lastenmusiikkia alkaen 1996. Yli 4000 konserttia ja 13 albumia. Vuoden lastenmusiikintekijä 2018. Uudelleen ehdokkaana samassa kategoriassa Jellona-gaalassa 2022. 

Edelleen orkesteri ilveksen innokkuudella liikkeellä tutkien mahdollisuuksia pienten ja isojen kanssakulkijoiden ilon, toivon ja luottamuksen lisäämiseen!

Levykansi: Julia Vuori (piirroskuvat)

PIILOMETSÄN TARINAYHTYE, Freija, VERSOMUS

PIILOMETSÄN PORTTI

MUSIIKKI- JA KULTTUURIKESKUS VERSO

Vuonna 2005 perustettu Freija on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen arvostetuimmista kansanmusiikkiyhtyeistä. Se on julkaissut useita äänitteitä, joista mm. vuoden 2011 SydänJuurilla sai Etno-Emma -palkinnon ja Liki valittiin vuoden 2015 parhaaksi kansanmusiikkiäänitteeksi.

Piilometsän Tarinayhtye on konsertoinut lapsille vuodesta 2013 lähtien. Tarinalliset konsertit syntyvät yhtyeen omista sävellyksistä, perinteisestä lastenmusiikista sekä klassisesta musiikista. Versomus esiintyy vaihtelevilla kokoonpanoilla, ja se on ollut Freijan kanssa mukana myös Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSO:n aiemmilla äänitteillä (mm. JouluVerso v. 2005 ja Piilometsän säveliä v. 2010).

Piilometsän portti -äänitteellä yhtyeet ovat tehneet saumatonta yhteistyötä. Tuloksena on soinnillisesti monipuolinen kokonaisuus, joka valittiin vuoden 2022 lastenlevyksi: ”Mielikuvitusta herättävä, laadukasta alusta loppuun”.

Kuvaaja: Antti Rintala, kuvankäsittely: Tero Rajala

THE BÄTMÄNS

ÖISEN METSÄN SALAISUUDET

ÄÄNI JA VISIO

Vuodesta 2013 lähtien erilaisia lastenkonserttia ja esiintymisiä, erilaisin kokoonpanoin, päiväkotien pihoilta aina konserttisaleihin ja kesäfestareille.

The Bätmäns -lastenorkesterin musiikki toimii komeasti niin 6- tai 60-vuotiaille.

The Bätmänsien jo pitkän keikkataipaleen hienoina hetkinä mainittakoot mm. Kaverin Kaa -lastenklubit vuosina 2016 ja 2017 Kansallisteatterin Lavaklubilla, esiintymiset isoilla areenoilla kuten Espoon Sellosalissa ja Hämeenlinnan Hippalot -festivaaleilla. Orkesteri on myös nähty Viking Line -risteilyjen viihdyttäjänä.

The Bätmäns -yhtyeen ensimmäinen single ’Lepakkoluola’ julkaistiin elokuussa 2020.

Ylen Pikku Kakkonen julkaisi tammikuussa 2021 viisi The Bätmänsin toteuttamaa kappaletta 100 Lastenlaulua -sarjassa. ’Muurahaiset’ -kappaletta on kuunneltu jo yli 120 000 kertaa.

Vuoden 2022 The Bätmäns omisti öisen metsän salaisuuksille. Konserttisaleihin tuotiin uusi yöllinen musiikkiseikkailu, Kuuvarkaat -singlen musiikkivideo on herättänyt ihastusta sekä yhtyeen debyyttialbumi ’Öisen Metsän Salaisuudet’ julkaistiin elokuussa. Kunnianhimoinen, elokuvallinen, äänimaisemien rikastuttava kokonaisuus pyrkii tarjoamaan Suomen lastenmusiikkikentälle jotain uutta, rauhallista mutta jännittävää ja tunnelmallista.